Αστυνομικά

Δολοφονία στις Ελευθερές: Τον σκότωσε επειδή κατέστρεφε τα χωράφια του

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 44χρονου στις Ελευθερές του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 46χρονος υποστηρίζει ότι σκότωσε τον 44χρονο επειδή προκαλούσε συστηματικά καταστροφές στα χωράφια του. Το βράδυ του Σαββάτου πήγε στο σπίτι του θύματος να του ζητήσει τον λόγο, εκεί τα «αίματα άναψαν» και ο 46χρονος τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στη θωρακική χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, έκανε λόγο για έγκλημα που τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχικής ορμής», επισημαίνοντας ότι ενδεικτικό της ψυχικής κατάστασής του, είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο δράστης κάλεσε την Αστυνομία, λίγα λεπτά μετά την δολοφονία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας η ανθρωποκτονία 44χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε χθες (12-2-2022) απογευματινές ώρες, στον οικισμό Ελευθερών Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα ο δράστης μετέβη στην οικία του 44χρονου και για ασήμαντη αφορμή τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στη θωρακική χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μετά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος δράστης, ο οποίος κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο δράστης και ένα ακόμη κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε νόμιμα, καθώς και 28 φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button