Καβάλα

Προσδοκίες για το καλοκαίρι «γέννησε» η παρουσία τουριστών στην Καβάλα το Πάσχα

Γιάννης Κελγιώργης: Το πρόσημο, δεδομένων των συνθηκών και της ακρίβειας, ήταν αυτό που περιμέναμε για τη συγκεκριμένη περίοδο / Κλείνουν σιγά σιγά οι εκκρεμότητες για τη «Λευκή Νύχτα»

Ικανοποίηση επικρατεί στην αγορά της Καβάλας από την κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια του Πάσχα, ενώ προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο «γέννησε» για την επικείμενη τουριστική περίοδο, η έλευση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας.

Για την εικόνα που άφησε πίσω της η πασχαλινή περίοδος στην αγορά της Καβάλας, αλλά και για την επόμενη μέρα, αρχής γενομένης από τη «Λευκή Νύχτα

«Γενικότερα το πρόσημο, δεδομένων των συνθηκών και της ακρίβειας, ήταν αυτό που περιμέναμε για τη συγκεκριμένη περίοδο…»

 «Η τοπική αγορά κινήθηκε με διαφορετικές ταχύτητες στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, ανάλογα με τη δραστηριότητα του κάθε επαγγελματία. Σίγουρα έχουμε ένα πολύ θετικό πρόσημο, όσον αφορά τα καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, κλπ. Από εκεί και πέρα ικανοποιητικά κινήθηκαν και τα καταστήματα με εποχικά είδη, όπως λαμπάδες και δώρα για τα βαφτιστήρια, ενώ τα υπόλοιπα είδη ένδυσης και υπόδησης κινήθηκαν σε χαμηλότερους ρυθμούς, γιατί πολύ απλά ήταν και οι καιρικές συνθήκες τέτοιες που δεν επέτρεψαν οι πολίτες να φορέσουν κάτι ανοιξιάτικο. Τα περισσότερα καταστήματα είχαν ετοιμαστεί από 20 Μαρτίου με ανοιξιάτικά, αλλά ο κρύος καιρός, ειδικά το βράδυ, δεν επέτρεψε τον κόσμο να αγοράσει κάτι πιο ψιλό, οπότε έμεινε με τα χειμερινά. Είδαμε σημαντικό τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Τα καταστήματα εστίασης είχαν πολύ κόσμο και γενικότερα το πρόσημο, δεδομένων των συνθηκών και της ακρίβειας, ήταν αυτό που περιμέναμε για τη συγκεκριμένη περίοδο».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το παν ως Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου αυτό το τουριστικό ρεύμα να αφήσει χρήματα στην αγορά της πόλης μας…»

 «Επικεντρωνόμαστε από εδώ και πέρα στην τουριστική και καλοκαιρινή περίοδο. Ήδη έδειξε το Πάσχα ότι η περιοχή μας θα είναι και πάλι πόλος έλξης για πάρα πολλές χώρες. Οι πληρότητες κινήθηκαν στη διάρκεια του Πάσχα σε καλό επίπεδο, παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν. Ήρθαν Βαλκάνιοι στην περιοχή μας, αλλά και πάρα πολλοί Τούρκοι άρχισαν να έρχονται ξανά. Στόχος μας είναι να κάνουμε το παν ως Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου αυτό το τουριστικό ρεύμα να αφήσει χρήματα στην αγορά της πόλης μας», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Γιάννης Κελγιώργης.

Κλείνουν σιγά σιγά οι εκκρεμότητες για τη «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου

Τέλος, όσον αφορά το στάδιο της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή της «Λευκής Νύχτας» στις 5 Μαΐου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, τόνισε: «Ήδη ξεκίνησε να τρέχει η καμπάνια για τη φετινή «Λευκή Νύχτα.» Αναστείλαμε παράλληλα τα έργα φυσικού αερίου για μετά την 5η Μαΐου και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Κλείνουμε το ένα μετά το άλλο τα σχήματα και τις δραστηριότητες που θα γίνουν, για να έχουμε μια «Λευκή Νύχτα», η οποία θα είναι καλύτερη από την περσινή».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button