Καβάλα

Αναστασία Ιωσηφίδου: Ο Θ. Μουριάδης θα αφήσει πίσω του «καμένη γη»…

«Μέλημα μας είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει όλη την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική διαστρωμάτωση του δήμου μας, εντάσσοντας σε αυτό ανθρώπους που έχουν να πουν, να οραματιστούν και να δημιουργήσουν κάτι, με βάση την πορεία τους μέχρι σήμερα και βεβαίως τις αρχές και το πρόγραμμα της παράταξης μας».

Τα παραπάνω τονίζει στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Δημιουργίας», Αναστασία Ιωσηφίδου. Μάλιστα απαντά στα όσα ακούγονται ότι στο τέλος είτε θα είναι υποψήφια βουλευτής, είτε ότι θα κατέλθει υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με άλλον συνδυασμό, ενώ ασκεί και δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος, όπως επισημαίνει, ήταν παντελώς ανέτοιμος να διοικήσει τον δήμο κι ότι αποχωρώντας θα αφήσει πίσω του «καμένη γη».

 Είμαστε σχεδόν έναν χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές και ήδη μετράμε πέντε υποψήφιους δημάρχους. Που πιστεύετε ότι οφείλεται η εξέλιξη αυτή; Σας προβληματίζει; Πιστεύετε ότι ευνοεί τον σημερινό δήμαρχο;

 «Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση πρόθεσης δεν αποτελεί κατά ανάγκη και υποψηφιότητα, καθώς μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις δημοτικές εκλογές, θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε ένα βαθμό η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, αν λάβουμε υπόψιν την πορεία της σημερινής διοίκησης, η οποία πελαγοδρομεί από την αρχή της θητείας της πνιγμένη στα προβλήματα που τις περισσότερες φορές η ίδια δημιουργεί. Σήμερα είναι πλέον απολύτως σαφές σε όλους, ότι ο κ. Μουριάδης ήταν παντελώς ανέτοιμος να διοικήσει τον δήμο κι αυτό το πληρώνει ακριβά ο δήμος, η πόλη και βεβαίως όλοι εμείς οι δημότες. Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, όχι μόνο αδυνατεί να αναγνωρίσει τα λάθη του, αλλά αντιθέτως επιλέγει να αφήσει αποχωρώντας «καμένη γη» στους επόμενους, υποθηκεύοντας για δεκαετίες τον δήμο, μέσα από καταστροφικές για τα συμφέροντα του δήμου συμφωνίες, τύπου «Καλαμίτσας» και «λαμπτήρων LED». Αυτή την στιγμή, προσπάθεια τόσο δική μου, όσο και κάποιων άλλων συναδέλφων, είναι να αναχαιτίσουμε με κάθε τρόπο την πορεία αυτή, διασώζοντας ότι μπορεί να διασωθεί. Τώρα αν με προβληματίζει ή αν θεωρώ ότι οι πολλές υποψηφιότητες ευνοούν τον σημερινό δήμαρχο, η δική μου επιθυμία ήταν να συγκροτηθεί ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο, από εκείνες τις δυνάμεις που εμπράκτως αναγνωρίζουν τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί με την πολιτική της η σημερινή δημοτική αρχή και συμφωνούν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο «σωτηρίας» του δήμου, που θα μπορέσει να κάνει τον δήμο να ανακάμψει και να αναπτυχθεί ταχύτατα. Δυστυχώς οι προτάσεις που κατέθεσα στους λοιπούς ενδιαφερόμενους δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς σκόνταψαν στο πρόσωπο που θα ηγούνταν. Έτσι αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να προχωρήσουμε στην ίδρυση της παράταξης μας «Ώρα Δημιουργίας», με την οποία θα διεκδικήσουμε την ψήφο των δημοτών μας. Παρόλα αυτά, όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση, θεωρώ ότι όσοι περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις που θα κατέβουν στις εκλογές, τόσο το καλύτερο. Καλύτερο, γιατί πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ευνοεί τον κ. Μουριάδη, για τους λόγους που προανέφερα, αλλά και καλύτερο γιατί θα εμπλουτιστεί το έμψυχο πολιτικό κεφάλαιο του δήμου μας, με νέα πρόσωπα που μπορούν να έχουν λόγο και να διαδραματίσουν ρόλο στην μετά Μουριάδη εποχή».

Αναφερθήκατε στην παράταξη σας «Ώρα Δημιουργίας». Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το όλο εγχείρημα;

 «Ομολογώ ότι παρά το γεγονός πως ήμουν προετοιμασμένη για τον όγκο εργασίας και ωρών απασχόλησης που θα απαιτούνταν μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της παράταξης μας, εντούτοις η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της προσδοκίας. Την ίδια στιγμή όμως λαμβάνω ανεξάντλητα αποθέματα δύναμης από τον απλό κόσμο που με σταματά στον δρόμο, αφενός ενθαρρύνοντας με να συνεχίσω μέχρι τέλους και αφετέρου ζητώντας μου να τους συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιο μας. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της παράταξης μας, το γεγονός ότι η προσπάθεια μας βρίσκει ερείσματα μέσα στην κοινωνία μας, αρχής γενομένης από τους «ανώνυμους» δημότες, στους οποίους και εστιάζουμε. Την περίοδο αυτή λοιπόν μέλημα μας είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει όλη την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική διαστρωμάτωση του δήμου μας, εντάσσοντας σε αυτό ανθρώπους που έχουν να πουν, να οραματιστούν και να δημιουργήσουν κάτι με βάση την πορεία τους μέχρι σήμερα και βεβαίως τις αρχές και το πρόγραμμα της παράταξης μας. Ήδη από τις 6 Ιουλίου παρουσιάσαμε το πρόγραμμα μας σε όλους σχεδόν τους τομείς, όχι γενικόλογα, αλλά με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο, ώστε τόσο τα στελέχη μας, όσο και ο κόσμος να γνωρίζει ποιοι είμαστε, σε τι πιστεύουμε και τι θα κάνουμε αν αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου. Επιπλέον αναζητούμε το βέλτιστο μείγμα εμπειρίας και «φρεσκάδας», αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο, ώστε να πυροδοτήσουμε την μηχανή που θα κληθεί, αν μας εμπιστευτούν οι δημότες μας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα μας. Έτσι από τις αρχές του νέου έτους θα υπάρξουν ομάδες εργασίας ανά θεματική ενότητα, ώστε αφενός να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας κι αφετέρου να προετοιμαστούν τα στελέχη μας, να καταλάβουν θέσεις διοίκησης και ευθύνης στην επόμενη δημοτική αρχή, χωρίς να απαιτηθεί καθόλου χρόνος προσαρμογής, καθώς δυστυχώς τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί από την σημερινή διοίκηση, δεν μας δίνουν κανένα περιθώριο προσαρμογής και καθυστέρησης στην λήψη μέτρων. Παράλληλα, κρατάμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να διαμορφώσουμε μετεκλογικές συνεργασίες, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος μας και επιπλέον η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί τα τελευταία τρία χρόνια ο δήμος και τα νομικά του πρόσωπα, θα απαιτήσει έναν πολύπλευρο αγώνα, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος».

Θα έχετε ακούσει κι εσείς ότι υπάρχουν κάποιοι που διαδίδουν ότι στο τέλος, είτε θα είσαστε υποψήφια βουλευτής, είτε θα κατέλθετε υποψήφια με άλλον συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές. Τι απαντάτε;

«Είναι βέβαιο ότι κάποιους, θα τους βόλευε ένα από τα παραπάνω σενάρια, γι’ αυτό και τα διακινούν. Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Η πολιτική μου δράση μέχρι σήμερα, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία και υπηρετώ με ζήλο και σθένος, όλο αυτό τον καιρό. Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης κι είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται, με όσα θεωρεί, ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Επίσης σαν χαρακτήρας, επιδιώκω πάντα την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων που θέτω. Ως εκ τούτου, ούτε επιδιώκω μια θέση σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο, ούτε θα αποδεχόμουν μια πρόταση, από οπουδήποτε και αν προέρχονταν, για κάτι τέτοιο. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θα ήθελα να πω ότι απόφαση της δημοτικής μας παράταξης, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Όσο λοιπόν η απόφαση αυτή θα είναι σε ισχύ, εγώ θα είμαι επικεφαλής και αποφασισμένη, να οδηγήσω την «Ώρα Δημιουργίας» στη νίκη».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button