Καβάλα

Έργα 50-55 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει ο δήμος Νέστου

Έργα ύψους 50-55 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει η Διοίκηση του Δήμου Νέστου για την τρέχουσα θητεία. Ο δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε πως αξιοποιούν στο έπακρο τα διάφορα προγράμματα.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει σε δηλώσεις του:

«Σωστή οργάνωση, διεκδίκηση και όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση στα όποια χρηματοδοτικά πρωτόκολλα υπάρχουν και εργαλεία ώστε να μειώσουμε την ψαλίδα που μας χωρίζει εδώ και πολλά χρόνια από τους Δήμους του κέντρου, σε βασικές υποδομές και όχι μόνο!

Εμείς έχουμε προγραμματίσει και ξεκινήσαμε το έργο αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού περίπου 6 εκατ. ευρώ, από το πλαφόν που μας έδινε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 12 εκ.. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που βρίσκεται στην φάση ανάδειξης αναδόχου και ευελπιστούμε ότι την άνοιξη θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει το έργο και να γίνει ασφαλτόστρωση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, αγροτικοί όπως τους λέμε κι έτσι να στηρίξουμε την ανερχόμενη αγροτική οικονομία της περιοχής. Και όλα αυτά με νέες καινοτόμες καλλιέργειες και αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών στον εύφορο κάμπο μας.

Παράλληλα έχουμε και τις υποδομές εκπαίδευσης όπου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Τέσσερα νηπιαγωγεία λοιπόν για να καλύψουν τις απαιτήσεις των τελευταίων ετών. Είμαστε στην φάση αξιολόγησης αυτή την στιγμή, ενώ πρέπει να πούμε ότι έχουμε εκτός του πλαφόν και ένα νέο ΕΠΑΛ. Ένα νέο κτηριακό συγκρότημα θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση εν προκειμένου. 7 εκατ. ευρώ ο σχεδιασμός και παράλληλα το έργο πιλότος ή σημαία, μια και έχουμε το κολυμβητήριο και περιμένουμε σε λίγο την ανακοίνωση και απόφαση του υπουργού για να ξεκινήσει η διαδικασία με άλλα 7 εκ. ευρώ Είναι ένα έργο που θα έχει σχεδόν μηδενικό λειτουργικό κόστος αφού οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται σχεδόν στο σύνολό τους από τα γεωθερμικά και την θερμική ενέργεια. Παράλληλα έχουμε δεχθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με 4,5 εκ. για έργα ύδρευσης και βεβαίως άλλα 4,7 εκ. είναι προς αξιολόγηση ώστε να καλύψουν ενεργειακά με net mettering τις ανάγκες της ΔΕΥΑΝ στον τομέα της ενέργειας και να φέρουμε στα ίσα το ρεύμα που καταναλώνει η δημοτική επιχείρηση με τη ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα θα είναι καλό και θα αφορά κάθε χρονιά χρήσης» σημείωσε ο δήμαρχος Νέστου.

Εξάλλου έχουν ετοιμασθεί και άλλα έργα και αναμένονται νέες προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ για να έρθουν και οι ανακοινώσεις. «Η προηγούμενη θητεία ήθελε έργα 135 εκ. Ευρώ και πλέον έχουμε τον τρόπο και την οργάνωση, τη διάθεση, έχουμε σχέδιο και όραμα και προχωράμε» τόνισε καταληκτικά ο δήμαρχος Νέστου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button