Καβάλα

Τάσος Καρασαββόγλου:
«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Δημόσια λογοδοσία της διοίκησης του γενικού νοσοκομείου Καβάλας

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/2) η δημόσια λογοδοσία της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, μεταξύ άλλων, τη λογοδοσία παρακολούθησαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δ. Εμμανουηλίδης, Κ. Μορφίδης και Γ. Παπαφιλίππου, ο αντιπεριφερειάρχης, Θ. Μαρκόπουλος, η δήμαρχος, Δ. Τσανάκα, ο τέως αντιπεριφερειάρχης, Α. Γρανάς, ο τέως δήμαρχος, Κ. Σιμιτσής, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Μ. Παπαδόπουλος και Α. Βέρρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ξ. Κροκίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας, Χ. Παπαδόπουλος και η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σ. Ρακιντζή.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου είπε μεταξύ άλλων, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το Γ.Ν.Κ. με νέες κλινικές και σε νέα πεδία.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση χρημάτων που έγινε στο νοσοκομείο Καβάλας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι το Γ.Ν.Κ. πρωτοστατεί σε αυτό το πεδίο.  Μίλησε επίσης για την κοινωνική προσφορά του νοσοκομείου Καβάλας στο προσφυγικό, αλλά και στην φιλοξενία αστέγων. «Θέλουμε να υπάρξει ενεργός διάλογος με την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε- μέσω της διαδικασίας- καλύτεροι. Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε και τους 4 στόχους που έθεσε το υπουργείο», τόνισε ο κ. Καρασαββόγλου.

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας το 2017 διατέθηκε ποσό 1,3 εκ ευρώ για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους. Το ίδρυμα, όπως είπε, ήταν κοντά στους πρόσφυγες. Από οικονομικής πλευράς το 2017 τέλειωσε με το μικρότερο χρέος (ανεξόφλητο ποσό) των τελευταίων ετών, 2,7 εκ ευρώ. Σο τέλος του 2015 το Νοσοκομείο χρωστούσε 12,3 εκ ευρώ. Παρουσίασε στοιχεία σημαντικής όπως είπε αύξησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών. Για το 2018 στοχεύει σε πρόσληψη 3 γιατρών για τη Μ.Ε.Θ. , 4 για το Τ.Ε.Π. και  4 για τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο κ. Καρασαββόγλου παρουσίασε το πρόγραμμα αγοράς νέου εξοπλισμού μέσω του ΕΠΣΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 4 εκ ευρώ και προβλέπει αγορά 20 μηχανημάτων. Ακόμη 600.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση μέσω προγράμματος Ίντερεκ.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης συνεχάρη τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ τόνισε ότι η δημόσια λογοδοσία αποτελεί μια πρωτόγνωρη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι κάποια πράγματα δεν αρκεί να γίνονται, αλλά και να αποδεικνύονται.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button