Περιφέρεια

Αραβικό ενδιαφέρον για τα μάρμαρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Saad Alammar είχε το πρωί της Πέμπτης 07/03 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα ενδεχόμενα συνεργασίας των δύο πλευρών σε διάφορους τομείς με έμφαση στην επιχειρηματικότητα. Ο Σαουδάραβας διπλωμάτης επισκέπτεται την περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ για τρίτη φορά και όπως δήλωσε έχει πολύ θετική εντύπωση και εικόνα για την περιοχή.

Ο κ. Alammar τόνισε ότι οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα κινούνται πάντα σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά ειδικότερα στη δεδομένη χρονική περίοδο είναι εξαιρετικές.

Ο κ. Τοψίδης με τη σειρά του σημείωσε την πολυπολιτισμικότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ από την πλευρά του Σαουδάραβα διπλωμάτη εκφράστηκε πρόθεση φιλοξενίας επιχειρηματιών της Περιφέρειας ΑΜΘ στις σχετικές εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα του.

Εκφράστηκε και η επιθυμία διοργάνωσης ενός επιχειρηματικού συνεδρίου μεταξύ των δύο χωρών και αυτό είναι κάτι που ως ενδεχόμενο θα διερευνηθεί στο μέλλον.

Επίσης από την πλευρά του κ. Alammar εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή μαρμάρου, που στην Περιφέρεια μας εντοπίζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων, Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας της ΠΑΜΘ κ. Χάρης Δαλκίτζης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button