Αθλητικά

Τα χρυσά κορίτσια των ΠΑΝΘΗΡΩΝ έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ της ιστορίας τους

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ώρα 17.30. ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Μόλις φτάνω εκεί από την στάση των Αστικών Λεωφορείων. Φώτα σβηστά και ψυχή ζώσα ούτε για δείγμα!! Σε λίγο έρχεται ο υπεύθυνος του γηπέδου και ανάβει τα φώτα. Ο λόγος; Εκεί θα γινόταν το τελευταίο και καθοριστικό παιγνίδι της τοπικής ομάδος των γυναικών μπάσκετ των «ΠΑΝΘΗΡΩΝ» με την ομάδα του «Πανοράματος» Θεσσαλονίκης.

Το έπαθλο η παραμονή του νικητή την Α2 κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Δηλαδή για να καταλαβαίνετε φίλοι μου αδελφικοί αναγνώστες και μη, τι είδους παιγνίδι ήταν αυτό με πόση σημασία για το μέλλον της ομάδας μας.

Ώρα 19.30 και το παιγνίδι επιβίωσης αρχίζει. Κόσμος για πρώτη φορά τόσο πολύς και οι ντουντούκες και οι ιαχές να κάνουν μια δαιμονισμένη ατμόσφαιρα! Στο τεραίν τα κορίτσια του Αστεριάδη και του Λογοθέτη να κάνουν ένα παιγνίδι διαστημικό στο 1ο ημίχρονο. Νόμιζες και έβλεπες ένα ετήσιο γκραντ- πρι αυτοκινήτων της φόρμουλα 1!!!

Η αντίπαλος ομάδα μόνο με φάουλ μπορούσε να αναχαιτίσει αυτή την λαίλαπα εκ των οποίων βέβαια τα μισά σφύριζαν οι ανεκδιήγητοι διαιτητές που μόλις ανέβηκαν στην Α2!! Θεοδωρίδης (Κιλκισιώτης) και Ισιγώνης (Ξανθιώτης). Να τους χαίρεται από την ανάποδη η ηγεσία του μπάσκετ και ο παρατηρητής του αγώνα!! Μπα υπήρχε και τέτοιος; Δεν τον πρόσεξα… Τελειώνοντας το 1ο ημίχρονο σκεπτόμουνα ότι η ομάδα της φίλης μου πρώην διεθνούς Βιβής Διαβολεμένου θα άντεχε σε αυτό τον ρυθμό που επέβαλαν οι «σαΐτες» της δικής μας ομάδας; Μάλλον όχι. Και δικαιώθηκα. Εμπειρες, αλλά η εμπειρία μόνο δεν φθάνει, θέλει και νιάτα να τρέχουν. Επομένως έγινε αυτό που πρόβλεψα. Όσο προχωρούσε το παιγνίδι τόσο έχαναν έδαφος και στο τέλος παραδόθηκαν με «λευκή πετσέτα». Η κόρνα της γραμματείας έγραφε εκείνη την στιγμή με χρυσά γράμματα το επίτευγμα της ιστορίας για τους «Πάνθηρες»!!! Και άρχισαν τα πανηγύρια με δάκρυα χαράς από όλους γενικώς!! Γενικώς όμως ήταν υπέροχες όλες οι παίκτριες της Καβαλιώτικης ομάδας, ακόμη και οι 3 νεαρές που δεν πρόλαβαν να παίξουν!!! Τα δεκάλεπτα ήταν: Πρώτο 11-7, δεύτερο 23-17, τρίτο 44-23 και τέταρτο 61-43 που ήταν και το τελικό σκόρ. Από το Πανόραμα μόνο η φιλότιμη Βατσιτσίδου επέπλευσε παρ’ ότι ήρθε από τον τραυματισμό. Μπράβο της!!! Συγχαρητήρια στην γραμματεία, στον κομμισάριο κ. Θανάση Στουπίδη, αλλά κυρίως στον κόσμο. Ήταν εκπληκτικός!!!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΘΗΡΕΣ: Λυκάκη 9, Τσάντα 10 (2τρ), Γιαχολάρι 13(1τρ), Παναγιωτίδου 3(1τρ), Πετρουσέφσκα 8, Τριανταφύλλου 14, Μαμαλίκατση 4 (1τρ), Μουταφίδου, Βαμβακίδου, Συροπούλου, Δασκαλοπούλου. Προπονητής: Κώστας Αστεριάδης, Βοηθός: Κώστας Λογοθέτης.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τσαλή 6(1τρ), Ριτζαλέου 6, Δαδαλή 7, Ζουμπούλη 8(2τρ), Μπάμπικερ 3, Βασλαματζή2, Βατσιτσίδου 11, Τζηρίνη, Κουλαρτσά, Κανέλογλου. Προπονητής: Βιβή Διαβολεμένου.

Συμπερασματικά, ήταν ένα παιγνίδι το οποίο έδωσε λίγη χαρά στους πικραμένους Καβαλιώτες φιλάθλους που γενικά φέτος πολλές πίκρες ένοιωσαν από πολλές τοπικές ομάδες…

VERITE’ 55 ANEE’

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button