Παγγαίο

«Καμπάνες» για την υπεξαίρεση στον πρώην Δήμο Ελευθερούπολης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον Γιάννη Φιλόσογλου και οκτώ ετών στον Γιάννη Μηλιάτη

δήμος ΠαγγαίουΜετά από αρκετές αναβολές, ολοκληρώθηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης των 198.500 € από τα ταμεία του πρώην δήμου Ελευθερούπολης, που έγινε αντιληπτή τον Ιανουάριο του 2011, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή τόσο του πρώην υπεύθυνου των οικονομικών του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης, Γιάννη Μηλιάτη, αλλά και του πρώην δημάρχου Ελευθερούπολης, Γιάννη Φιλόσογλου.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον Γιάννη Φιλόσογλου,  ενώ στον πρώην ταμία του Δήμου, Γιάννη Μηλιάτη, επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος του Γιάννη Φιλόσογλου ζήτησε να χρεωθεί αμέλεια στον πελάτη του, όμως αυτό δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η ποινή για αμφότερους είναι εφέσιμη. Για τον Γιάννη Μηλιάτη η ποινή έχει αναστολή  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, ενώ ο κ. Φιλόσογλου αποδέχθηκε την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μηλιάτης κατηγορείτο σε βαθμό κακουργήματος, για υπηρεσιακή υπεξαίρεση, ενώ ο Γιάννης Φιλόσογλου αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράλειψης ελέγχου σε βαθμό πλημμελήματος.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button