Θάσος

Αυξάνονται τα ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θάσο

Η προσδοκία για μια ακόμη καλή τουριστική περίοδο, όπως αυτή του 2022, έχει δημιουργήσει έναν οικοδομικό οργασμό στο νησί της Θάσου, ειδικότερα όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.

«Η οικοδομική δραστηριότητα στην Θάσο φαίνεται ότι βρίσκεται σε έξαρση. Μετά τα δυο χρόνια του κορωνοϊού, που είχαν επιβραδύνει κάποιοι τις ταχύτητές τους και περίμεναν, τώρα με νέες οικοδομικές άδειες και αρκετές αγοραπωλησίες από αλλοδαπούς, φέρνουν μια κατάσταση έντονης ανοικοδόμησης. Έχουμε πολλά καινούργια μικρά καταλύματα και μικρά συγκροτήματα κατοικιών», δήλωσε σχετικά.

«Έχουν αρχίσει οι μεμονωμένες κρατήσεις, κυρίως από την αγορά της Ρουμανίας. Αυτό κάνει αρκετούς να αισιοδοξούν και να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις εργασίες ανακαινίσεων…»

«Ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια στοιχεία. Έχουν αρχίσει οι μεμονωμένες κρατήσεις, κυρίως από την αγορά της Ρουμανίας. Αυτό κάνει αρκετούς να αισιοδοξούν και να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις εργασίες ανακαινίσεων. Αλλά και το κομμάτι του οργανωμένου τουρισμού που εκπροσωπείται από γραφεία φαίνεται ότι πηγαίνει καλά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση και ακολουθεί η Θάσος όλο αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Γενικά φαίνεται και αυτό το καλοκαίρι ότι θα προτιμηθεί και θα υπάρχει αρκετά καλή κίνηση και ζήτηση. Το ευχάριστο του φετινού χειμώνα ήταν ότι η Θάσος είχε τουριστική κίνηση. Τα Χριστούγεννα εμφανίστηκαν αρκετοί επισκέπτες που δεν το συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς έπαιξε ρόλο ο καλός καιρός κι ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό, να επεκταθεί η σεζόν για το νησί, κυρίως στις αρχές του Οκτωβρίου και τον Απρίλιο», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button