Αγροτικά

Πρωτοβουλίες Μ. Λαζαρίδη για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Παγγαίου

  • Επίσκεψη σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού

Χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα ακαρπίας που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους οι ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Ο κ. Λαζαρίδης, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Ζαφείρη Μυστακίδη, τον επικεφαλής της επιτροπής αγροτών του Δήμου Παγγαίου, κ. Κώστα Παπαμερή και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, κ. Γρηγόρη Γρουζίδη, διαπίστωσε από κοντά τη ζημιά που έχει προκληθεί ιδίως στη «Χονδρολιά Χαλκιδικής», συζήτησε με τους αγρότες για το θέμα και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τους επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται διαρκώς δίπλα τους και ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν και την προώθηση επίλυσής τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα χωριά Κάριανη και Οφρύνιο, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα την Κάριανη και το Οφρύνιο, διαπιστώνοντας από κοντά το έντονο πρόβλημα ακαρπίας που έχει η “Χονδρολιά Χαλκιδικής”.

Το πρόβλημα οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες που σε παγκόσμιο επίπεδο αλλάζουν ραγδαία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι παραγωγές και να πλήττονται οικονομικά οι αγρότες μας.

Κατά την προσωπική μου άποψη και με βάση αυτά που έχω ακούσει από τους ειδικούς, δύο πράγματα θα πρέπει να γίνουν:

Πρώτον, να αλλάξει ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.  

Δεύτερον, θα πρέπει – πέρα από τα de minimis – να βρούμε επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία που θα συμβάλλουν στις αποζημιώσεις των αγροτών για την ακαρπία. Εργαλεία που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες γιατί για τη Νέα Δημοκρατία, την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά και την επόμενη – εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν και πάλι – ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

Αποδείξαμε την τετραετία 2019 – 2023 ότι είμαστε μια Κυβέρνηση και ένα Κόμμα που στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα. Είμαστε πάντα στη ίδια πλευρά της όχθης με τους αγρότες, δεν υπάρχει το “εγώ”, αλλά το “εμείς” και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Στις συναντήσεις του κ. Λαζαρίδη ήταν μαζί του ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ορφανού κ. Χρήστος Γκέντσογλου, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κυρία Όλγα Αμπατζιά, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου κ. Χρήστος Παρασκευάς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κάριανης και Οφρυνίου κ. Δημήτρης Βερούκας και Στράτος Κυριαζής, αντίστοιχα.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button