ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Γιώργος Καλλινικίδης: Περιμένουμε τα σχέδια του επενδυτή για την Αλάνα της Ηρακλείτσας

«Φαίνεται πλέον ότι οριστικά περάσαμε στο επόμενο βήμα κι αυτό που μένει τώρα είναι η αξιοποίηση της «Αλάνας», να είναι προς όφελος της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, μ’ αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου της «Αλάνας» στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία «Ηρακλείτσα Α.Ε.».

«Ευχόμαστε να γίνει ένας πόλος προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών προς την Νέα Ηρακλείτσα, μιας πολύ όμορφης και σημαντικής περιοχής για τον δήμο μας. Από εδώ και πέρα ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ διαφορετικά…»

«Το θέμα της αξιοποίησης της «Αλάνας» ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα. Υπήρχαν πολλές σκέψεις, αλλά και σχέδια κατά καιρούς, για το μπορεί να γίνει εκεί. Τελικά φτάσαμε στην ανακοίνωση της Τετάρτης (16/11) και στην αγορά της από έναν ιδιώτη, τον κ. Alexander Haditaghi. Αυτό που θέλουμε εμείς ως δήμος Παγγαίου είναι να γίνει ό,τι καλύτερο για την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας. Πολλές ήταν οι φορές που ο δήμος Παγγαίου είχε παρέμβει για τον θέμα της καθαριότητας στην «Αλάνα», καθώς δεν ήταν ιδιοκτησία μας και το πρόβλημα ήταν μόνιμο μιας και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Ευχόμαστε να γίνει ένας πόλος προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών προς την Νέα Ηρακλείτσα, μιας πολύ όμορφης και σημαντικής περιοχής για τον δήμο μας. Από εδώ και πέρα ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ διαφορετικά».

«Είναι λίγο πρόωρο να μιλήσουμε και να πούμε οτιδήποτε. Ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο βήμα και τα σχέδια του επενδυτή…»

Σε ερώτηση για το αν έχει εικόνα σχετικά με την έναρξη αξιοποίησης του εν λόγω χώρου κι αν αυτή θα αρχίσει μέσα στο 2023, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι πάνω σε αυτό. Ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι της διαδικασίας. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και το master plan του επενδυτή. Είναι λίγο πρόωρο να μιλήσουμε και να πούμε οτιδήποτε. Ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο βήμα και τα σχέδια του επενδυτή. Πολλά γράφονται, πολλά ακούγονται ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Άλλωστε περιμέναμε χρόνια ολόκληρα».

Στα 18,5 εκατομμύρια ευρώ η τελική προσφορά, αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου της «Αλάνας» στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στην εταιρεία «Ηρακλείτσα Α.Ε.». Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηρακλείτσα Α.Ε.», Alexander Haditaghi, o διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης και ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ., Γιάννης Πασχαλίδης. Η τελική προσφορά ανήλθε σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Πολίτης: «Στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης…»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την εκκίνηση της αξιοποίησης του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, με την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η απόφαση των μετόχων της «Ηρακλείτσα Α.Ε.» να επενδύσουν στη χώρα μας προσφέροντας ένα υψηλό τίμημα, αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της κτηματαγοράς, του τουριστικού κλάδου και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα».

Alexander Haditaghi: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική που σηματοδοτεί η απόκτηση του ακινήτου για την περιοχή της Μακεδονίας…»

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηρακλείτσα Α.Ε.», Alexander Haditaghi, σημείωσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για εμένα προσωπικά, για την εταιρεία μας και για τους συνεργάτες μου. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική που σηματοδοτεί η απόκτηση του ακινήτου για την περιοχή της Μακεδονίας και αυτή την όμορφη χώρα γενικότερα. Καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα χάρη στην σκληρή δουλειά της ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον βουλευτή, Ιωάννη Πασχαλίδη. Ευχαριστούμε τη νομική ομάδα και τους συμβούλους μας. Αυτό το έργο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης και αγάπης μας για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας εν γένει».

Συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π. Παγγαίου: «Εμείς από την πλευρά μας, σε αυτό που μας αναλογεί, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας. Τα ρέματα και τα φρεάτια είναι καθαρά, το προσωπικό και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητας…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του δήμου Παγγαίου ενόψει του χειμώνα, καθώς την Πέμπτη (17/11) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του τοπικού Σ.Ο.Π.Π. του δήμου Παγγαίου.

«Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. μετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία όλων των φορέων και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς από την πλευρά μας, σε αυτό που μας αναλογεί, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας. Τα ρέματα και τα φρεάτια είναι καθαρά, το προσωπικό και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα. Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία προμήθειας αλατιού για τον χειμώνα. Λέμε βέβαια πάντα ότι έχουμε ετοιμότητα κι έτσι είναι, όμως πολλές φορές δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση, ειδικά όταν τα φαινόμενα είναι ακραία. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί φέτος. Η ετοιμότητα που έχουμε δεν είναι μιας εβδομάδας, αλλά μια προετοιμασία που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ξέρουμε που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα κι αυτό είναι με το ρέμα στην παραλία Οφρυνίου. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μια μεγάλη παρέμβαση, να δούμε το θέμα μαζί με την Περιφέρεια για να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης ένα ακόμη θέμα έχουμε στο Κοκκινόχωμα, έχει δοθεί σε ανάδοχο το έργο και προχωράμε με καλή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων. Η ετοιμότητα πάντως υπάρχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button