Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες – Στις 10 το βράδυ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών
Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες της επόμενης πενταετίας.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβάνιος, γύρω στις 10:30 το βράδυ θα έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους.

Μέχρι και τις 17.30 το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες έφτανε το 44,6% όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό γύρω στις 22.30 θα έχουμε την ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Μπαλέρμπας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε χθες το πότε θα έχουμε μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων. «Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαλογή των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των υπερσυνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα στείλει ηλεκτρονικά το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι επιβεβαιωμένο. Υπολογίζουμε ότι το πιο μικρό τμήμα θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45. Βέβαια, εικόνα θα έχουμε μετά τις 21:30».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.984 εκλογικών τμημάτων και με αναγωγή επί του συνόλου των 22.722 τμημάτων έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 4.360.000 ψηφοφόροι.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button