Καβάλα

Νόμιμα και με τη… βούλα τα 4 δημοτικά συμβούλια των δήμων της Π.Ε. Καβάλας

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Έχουμε πολλά σημαντικά θέματα μπροστά μας

Και με τη… βούλα πλέον μπορούν να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις τα τέσσερα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε και θεωρεί νόμιμες τις αποφάσεις που έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες τα νέα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Πρόσφατα είχαμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για την επιλογή των προεδρείων και των Δημοτικών Επιτροπών, όποτε στη συνέχεια αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να ελεγχθούν ως προς την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –  Θράκης όπως και έγινε».

«Έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.»

«Οπότε η σύνθεση τους θεωρείται νόμιμη, όλα καλώς έγιναν και άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις μας για τον Δήμο Καβάλας. Πρόκειται να γίνει μία συνεδρίαση μέσα στον μήνα, καθώς υπάρχουν κάποια υπηρεσιακά θέματα τα οποία θα πρέπει να έρθουν προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο. Κυρίως είναι από το προηγούμενο έτος κάποιες ανοιχτές υποθέσεις που τώρα ωρίμασαν. Φυσικά έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο ορισμός μελών μειοψηφίας στην Δημοτική Επιτροπή, αν δεν εκπροσωπούνται από τακτικό μέλος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά, αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα…»

«Υπάρχουν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα. Κάποιοι από αυτά θα έρθουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα. Ήδη έχω την πρώτη εικόνα από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια αυτές οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά και χρειάζεται μία προσοχή μέχρι να εγκλιματιστούμε όλοι εμείς που είμαστε νέοι στην αυτοδιοίκηση. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα ή όποιο πρόβλημα υπάρξει θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς γρήγορα και χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button